Foto: Bildbyrån

Tidigare under hösten minskades antalet lag i den europeiska VM-playoffen ner från fyra till två när Nederländerna och Schweiz besegrade Danmark och Belgien i sina respektive dubbelmöten. Idag inleds playoffens andra del, där de två kvarstående lagen ska minskas ner till ett som får den sista platsen för kontinenten i det stora mästerskapet. Nederländerna får inleda mötet på hemmaplan och mötet har avspark klockan 20:00 ikväll. De två lagen har spelat fem landskamper mot varandra, där Nederländerna segrat i två samtidigt som resterande slutat oavgjort.

Returmatchen kommer sedan att att äga rum på tisdag och det är den sammanlagda poängen som avgör vilket lag som tar sig till VM. För båda lagen kan mästerskapet i Frankrike bli deras andra, då de båda gjorde debut vid VM 2015.

Även interkontinentala playoffen är igång

Sydamerika samt Nord- och Centralamerika har båda varsin halv plats i turneringen, som tilldelas till segraren i den interkontinentala playoffen som inleddes igår. Sydamerikas representant Argentina vann då det första mötet med Panama med 4-0 och har därmed ett sort försprång inför returen som äger rum på tisdag. Den slutliga vinnaren i dubbelmötet tar sig precis som vinnaren i det europeiska mötet direkt till VM.

Sofie Hansson


Bayern Munich - Real Madrid