Foto: Bildbyrån

Även om det är tidigt i turneringen så kan detta mycket väl vara den bästa matchen som spelas i VM, i alla fall sett till underhållningen och att den varit så händelserik. Ganska rättvist så slutar matchen oavgjort, 3-3. Matchens lirare är utan tvekan Ronaldo.

Matchen hinner knappt starta innan Ronaldo ordnar en straff åt Portugal. En straff som han sätter hur säkert som helst och Portugal leder med 1-0 i 4:e spelminuten.

Annars är matchbilden som förväntat, Spanien har mest boll som de passar runt och sedan avancerar. Portugal fångar upp bollen och är lite stressade först att snabbt göra något med bollen, men lugnar sedan ner sig något.

Men ett bra och tight försvarsspel av Portugal gör det svårt för Spanien att komma till avslut. Sakta men säkert så luckrar Spanien upp Portugals försvar och börjar komma närmare mål. En fantastisk prestation av Diego Costa som fintar höger, vänster, höger och sedan sätter 1-1, vilket mål.

Spanien har grepp på matchen när helt plötsligt en långboll når Guedes som petar till Ronaldo, en Ronaldo som sätter sitt andra mål för halvleken och Portugal leder med 2-1. Målvakten de Gea gör en ganska svag insats och får ta på sig detta mål. Detta är det sista som händer i 1:a halvlek.

Diego Costa vill inte vara sämre än Ronaldo utan kvitterar för Spanien. Det är en fint spel från Spaniens sida som leder fram till 2-2. några minuter senare får Nacho till ett hårt direktskott som går stolpe in och Spanien leder nu med 3-2.

Ronaldo gör ett hattrick när han skjuter en fantastisk frispark i 87:e minuten och det är kvitterat.

Det är ibland väldigt små marginaler som avgör. Portugal hade en fantastiskt möjlighet till 2-0. Spanien hade en boll som studsade på mållinjen som skulle ha gett dem ledningen med 2-1. Istället blev det 3-3 , vilken form båda lagen är i.

Domare: Rocchi G. (Ita)
Spelplats: Fisht Olympic Stadium (Sochi)


Borussia Dortmund - Real Madrid