Foto: Bildbyrån

Kroatien spelade fantastiskt i gruppspelet och seglade fram som en möjlig utmanare för medaljerna, men i åttondelsfinalen mot Danmark så syns inte detta lag. Matchen kom att avgöras på straffar och där är det Kroatien som lyckades bäst och är vidare till kvartsfinal.

Vilken start på matchen. Danmark gör 1-0 på första anfallet genom ett lång inkast som når Mathias Jorgensen som sätter den bakom målvakten i 1:a matchminuten.

Men den danska glädjen varande inte länge. I nästa anfall så var det Mario Mandzukic´s tur att göra mål och det var kvitterat till 1-1 i 4:e matchminuten.

Efter detta så stabiliserar sig matchen, båda lagen skapar en del chanser, men inget som är speciellt farligt. Kroatien har bollen mer än Danmark och slår nästan dubbelt så många passningar, men detta var en väntad matchbild. Den 1:a halvleken slutar 1-1.

Den 2:a halvleken har inte inneburit någon större skillnad mot den 1:a (efter de första 2 målen). Kroatien äger mest boll, men Danmark sticker upp och skapar lite chanser ibland. Inte helt märkligt att matchen går till förlängning.

Det blev en mållös första förlängning. Nestor Pitana kommer till ett friläge i 114:e minuten och fälls av Mathias Jorgensen tacklar och det döms straff. Luka Modric lägger straff men Kasper Schmeichel slänger sig åt rätt håll och räddar.

Matchen kommer att avgöras på straffar där Kroatien var det bättre laget och vinner matchen med 2-1.

Domare: Pitana N. (Arg)
Spelplats: Nizhny Novgorod Stadium (Nizhny Novgorod)

Anders Granström


Borussia Dortmund - Real Madrid