Foto: Bildbyrån

De 36 gruppspelsmatcherna är nu passerade och slutspelet är i full gång. Vi har därför tagit en titt på en del av den statistik som finns att tillgå på FIFA:s hemsida som kan ge en bild av hur det sett ut under mästerskapet. 

Mål

  • Under gruppspelet gjorde sammanlagt 165 mål i matcherna. Detta ger ett målsnitt på 4,5 mål per match vilket är hela 2 mål högre än i herrarnas turnering under förra året. Man kan även jämföra antalet med förra upplagan av damernas turnering, där man redan nu passerat målantalet för hela turneringen med råge. Laget som gjorde flest mål i sina matcher var USA som satt hela 18 bollar i mötena med Chile, Thailand och Sverige. Samtliga lag i turneringen lyckades göra åtminstone ett mål.
  • Den målrikaste av alla matcherna var USA:s kross mot Thailand som slutade 13-0. Därefter följer Sveriges möte med laget, samt matchen mellan Skottland och Argentina som båda bjöd på sex bollar i nätet. Samtidigt blev det två matcher som slutade 0-0.
  • 8 av målen som gjordes skedde via självmål samtidigt som hela 13 mål gjordes i form av en straff.

Poäng
Frankrike, Tyskland, England, Nederländerna och USA vann alla sina grupper utan att ha tappat en enda poäng i sina matcher. Endast grupp C hade en jämnare ställning mellan lagen, där hela tre nationer låg på sex poäng och såväl målskillnad som fair play-poäng fick användas för att kunna skilja dem åt.

Kort och bestraffningar
Antalet gula kort som delades ut under gruppspelet uppgick till 87 stycken. Dessutom följde två röda kort som delades ut till Nigerias Ngozi Ebere i matchen mot Frankrike, samt Sydafrikas Nothando Vilakazi i mötet med Spanien. Flest gula kort åkte Brasilien på med 8 varningar i sina tre gruppspelsmatcher.

Vill du se hur siffrorna såg ut för herrarnas mästerskap förra året hittar du dessa här.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid