Nu har samtliga lag hunnit med att avsluta sin andra gruppspelsomgång och under eftermiddagen kommer vi få se de första grupperna spelas klart. Vi tar därför en titt på förutsättningarna i de två sista grupperna som avrundas först på fredag kväll. Här hittar du en summering av läget i grupp G och H inför den sista gruppspelsomgången i Fotbolls VM 2022.

Grupp G

Gårdagens fartfyllda möte mellan Kamerun och Serbien blev en historia som slutade i en delad poäng, samtidigt som Brasilien lyckades ta samtliga tre i kvällsmötet med Schweiz.

Därmed är Brasilien redan nu klara för slutspel, men har ändå en del att spela för i sin sista match när det kommer till segern i gruppen. Samtidigt har övriga tre lag alla möjligheter att följa med den Sydamerikanska nationen till åttondelsfinal.

Så vinner Brasilien gruppen: Får laget med sig minst en poäng mot Serbien så är saken klar. Vid förlust kan det hela gå vägen om Schweiz bibehåller en sämre målskillnad, alternativt att Kamerun tar poäng av dem.

Så når Schweiz slutspel: Vinst mot Serbien och laget är klara för avancemang. Slutar mötet oavgjort kan det hela gå vägen om Brasilien får med sig minst en poäng. Om Schweiz tar en poäng och Kamerun besegrar Brasilien blir det målskillnaden som avgör vem som plockar gruppens andraplats.

Så når Kamerun slutspel: Seger är det enda som gäller för att laget ska hänga på lagen i topp-skiktet. Skulle Serbien samtidigt vinna över Brasilien hamnar båda dessa lag på fyra poäng och det blir då målskillnaden som avgör det hela.

Så når Serbien slutspel: Seger är det enda som gäller för att laget ska hänga på lagen i topp-skiktet. Skulle Kamerun samtidigt vinna över Schweiz hamnar båda dessa lag på fyra poäng och det blir då målskillnaden som avgör det hela.

Kommande matcher i grupp G

Grupp H

Ställningen i grupp H liknar den i grupp G på många sätt, där Portugal dragit iväg och redan nu säkrat ett avancemang efter två raka segrar. Ghana hakar på med tre poäng, men allt kan hända i den sista omgången där Sydkorea och Uruguay är i starkt behov av poäng.

Än så länge är det öppet för samtliga lag att nå ett slutspel och såväl Portugal som Ghana har dessutom chansen på topp-placeringen.

Så vinner Portugal gruppen: Får laget med sig minst en poäng mot Sydkorea så är saken klar. Vid förlust kan det hela gå vägen om Ghana bibehåller en sämre målskillnad, alternativt att Uruguay tar poäng av dem.

Så når Ghana slutspel: Vinst mot Uruguay och laget är klara för avancemang. Slutar mötet oavgjort kan det hela gå vägen om Portugal får med sig minst en poäng. Om Ghana tar en poäng och Sydkorea besegrar Portugal blir det målskillnaden som avgör vem som plockar gruppens andraplats.

Så når Sydkorea slutspel: Seger är det enda som gäller för att laget ska hänga på lagen i topp-skiktet. Skulle Uruguay samtidigt vinna över Ghana hamnar båda dessa lag på fyra poäng och det blir då målskillnaden som avgör det hela.

Så når Uruguay slutspel: Seger är det enda som gäller för att laget ska hänga på lagen i topp-skiktet. Skulle Sydkorea samtidigt vinna över Portugal hamnar båda dessa lag på fyra poäng och det blir då målskillnaden som avgör det hela.

Kommande matcher i grupp H


Borussia Dortmund - Real Madrid