Sveriges damlandslag ska spela sin tredje och sista match i gruppspelet av damernas fotbolls-VM 2023 i Australien och Nya Zeeland. En av Sydamerikas toppnationer, Argentina, står på andra sidan i Grupp G.

Det har gått väldigt bra för Sverige hittills i gruppspelet med sex av sex möjliga poäng i Grupp G. Sverige är klara för åttondelsfinal och man är så gott som klara för åttondelsfinalen som gruppvinnare. Italien behöver vinna mot Sydafrika samtidigt som Sverige förlorar och italienskorna ska sedan ta in en målskillnad på tio mål. Blågult är därmed gruppsegrare till 99 procent, där man i sådana fall står mot USA i åttondelsfinal.

Var sänds Sverige mot Argentina?

Matchens sänds på streamingtjänsten Viaplay och i TV6. Sändningen startar redan 08:00 svensk tid men matchen sparkas igång 09:00.

Kommentatorer

Henrik Strömblad och Saga Fredriksson är på plats i Wellington för att kommentera alla Sveriges matcher. Även Bojan Djordjic har agerat expertkommentator och någon av Djordjic eller Fredriksson kommer att kommentera tillsammans med Henrik Strömblad enligt Viaplays schema.

Trupperna

Sveriges trupp till VM 2023.

Argentinas trupp till VM 2023.

Domare

Domare i gruppspelsmatchen är Salima Mukansanga från Rwanda.

Favoritskap

Sverige är ganska stora favoriter enligt spelbolagen och alla experter. Med drygt 1.55 gånger pengarna på svensk seger så är det utan tvekan så att Sverige bör vinna matchen på pappret. En fotbollsmatch spelas dock ute på planen som ni vet. Sverige hade nog haft ännu lägre odds på sig om man inte redan var klara för åttondelsfinal och på grund av att man förmodligen kommer att rotera startelvan. Odds för matchen och annat hittar du HÄR.

Snackisarna

Blågult är så gott som klara gruppvinnare och framför allt klara för åttondelsfinal. Snacket har mest handlat om Blågult ska formera samma startelva eller vila spelare till åttondelsfinalen på söndag. Det har endast varit ledigt i tre dagar sedan vinsten mot Italien och några spelare kan behöva återhämtningen. En positiv sak med att spela samma startelva är att man såklart fortsätter att hitta kemin i den startelva som ska ta Sverige vidare i slutspelet. Men räkna med att Peter Gerhardsson kommer att lufta en del spelare mot Argentina.

Resultat VM 202

Sverige

Sverige – Sydafrika, 2-1
Sverige – Italien, 5-0

Argentina

Argentina – Italien, 0-1
Argentina – Sydafrika, 2-2

Tidigare möten

OS 2008
Sverige – Argentina, 1-0


Borussia Dortmund - Real Madrid