Tisdagen den 13 december spelas den första av två semifinaler i herrarnas fotbolls-VM i Qatar emellan Kroatien och Argentina. Nedan listar vi information om semifinalen och det vi vet redan nu.

Två fantastiska straffdraman avgjorde VM:s två första kvartsfinaler. Först ut var Kroatien och Brasilien där ett hårt jobbande Kroatien till sist kunde knipa en straffseger efter en spännande förlängning om inte annat. Läs mer om den matchen HÄR. Kroatien stod alltså för en blytung vinst när man slog ut självaste Brasilien ur VM.

Under kvällsmatchen drabbades Nederländerna och Argentina samman. Efter en något sömnig första halvlek explodera det mesta i den andra halvleken. Argentina ledde hela halvleken fram till det faktum att Nederländerna bytte in Wout Weghorst som med sina två mål tog matchen till förlängning. En mållös förlängning gick sedan till straffar där Argentina vann efter två straffräddningar från Emiliano Martinez. Läs mer om matchen HÄR.

Nu väntar en semifinal emellan fredagens vinnare där Kroatien och Argentina nu har säkrat ytterligare två matcher i VM. Oavsett utgången i semifinalen så kommer det bli antingen final eller bronsmatch i den efterföljande matchen för de båda.

När spelas matchen?

Semifinalen i VM emellan Argentina och Kroatien sparkas igång klockan 20:00 svensk tid, tisdagen den 13 december.

Var sänds matchen?

Likt de båda lagens kvartsfinaler så kommer semifinalen att sändas i Sveriges Television. Matchen går att se via SVT1 och SVT Play.

Matcharena

Den nybyggda Lusail Stadium (invigdes i november 2021) kommer att stå värd för semifinalen. Arenan är den största arenan under detta VM i Qatar och tog hela 88,966 åskådare när Argentina ställdes mot Mexiko i gruppspelet. Frågan är om arenan kan nå samma siffror till VM-semifinalen. Lusail Stadium är dessutom finalarenan i VM.


Borussia Dortmund - Real Madrid