Visst låg det en spänning i luften inför hemmanationens möte med Tyskland. Och visst trodde man på en hård fajt mellan Messi och Robben. Två matcher på högsta nivå fick dock ett helt annat utfall: ett överkört Brasilien och en av de segaste VM-matcherna i denna turnering.

Brasiliens förlust med 7-1 kommer att minnas som matchen där sambafotbollen helt tappat takten. Tydligast märktes det av i försvarsspelet. Avstängningen av lagkaptenen Thiago Silva ledde till instabilitet i backlinjen och nybörjarmisstag gång på gång. I jämförelse med förlusten av Neymar så var förlusten av Silva mer kännbar. Tyskland å andra sidan visade vilket lag som är på plats i Brasilien för att vinna. En historisk första halvlek med ett attackanfall utan dess like. Detta till trots kan jag önskat att en semifinal mellan Brasilien och Tyskland borde ha bjudit på mer spänning och jämt spel.

Min besvikelse över Brasiliens spel i turneringen cementerades, och det med besked. Frågan i hur revanschlusta de är inför bronsmatchen? Eller är laget helt punkterat efter storförlusten? Jag önskar att Brasilien får avsluta med ett brons så att folket får dansa på gatorna och få lite glädje av de miljarder som kommer stå tomma efter VM:s slut. Inte för lagets skull – för folket.

Mötet mellan Argentina och Holland var det tristaste jag varit med om på denna nivå av fotboll. Två lag som aldrig kom framåt, väntade ut varandra och saknade spelglädje var det sista jag ville se i en semifinal. Varför så passivt? Ingen av lagen kanske vill möta Tyskland i rädsla i att möta likadan förnedring som Brasilien. Men samtidigt är det osportsligt att spela långsamt och viljelöst under 120 minuter. Ovärdigt en VM-semi år 2014.

Slutligen: Tyskland tar hem det och jag håller alla mina tummar för att Holland får stryk av Brasilien i bronsmatchen.

Saga Rosén

Splashbild
Fotograf: NIKLAS LARSSON
Källa: Bildbyrån


Borussia Dortmund - Real Madrid