Tre av de sex VM-grupperna har nu spelat klart sina gruppspel och nu börjar det fyllas på med lag i slutspelsträdet. Bland annat är det redan spikat att Norge tar sig an Australien i åttondelen, samtidigt som vinnaren i Sveriges match imorgon får ta sig an Spanien.

Förutom gruppettor och tvåor kommer även de fyra bästa treorna nå slutspelet och vilka de blir beror på hur lagen ställer sig mot de andra treorna. Hittills är det spikat att Brasilien, Kina och Nigeria slutar som treor i sina grupper, där Brasilien med sex poäng redan nu kan räkna hem ett avancemang. Vem man får ta sig an återstår dock att se, men som det ser ut blir det antingen Frankrike eller Tyskland.

Såhär ser ställningen ut mellan de klara grupptreorna:
Brasilien (trea i grupp C) – 6 poäng, +3 i målskillnad
Kina (trea i grupp B) – 4 poäng, 0 i målskillnad
Nigeria (trea grupp A) – 3 poäng, -2 i målskillnad

Vilka lag kan fortfarande ta sig vidare?

I grupp D är England redan klara för slutspel, men deras placering avgörs i dagens möte med Japan. Skulle man vinna matchen blir man gruppetta samtidigt som Japan tar sig vidare som grupptvåa såvida Argentina inte vinner alltför stort över Skottland. I så fall blir det istället det sydamerikanska laget som blir grupptvåa och Japan tar tredjeplatsen med sina nuvarande fyra poäng. Skulle Skottland vinna över Argentina blir det de som tar gruppens tredjeplats med 3 poäng.

Grupp E och F har båda tydliga topp- och bottenlag där två lag står på sex poäng samtidigt som de resterande jagar sina första poäng. Här är det redan nu klart att Nederländerna, Kanada, USA och Sverige når slutspel samtidigt som Kamerun, Nya Zeeland, Chile och Thailand gör upp om de två sista tredjeplatserna. I och med att lagen endast kan komma upp i 3 poäng som bäst kan det bli svårt att nå ett slutspel i och med att det endast är de fyra bästa treorna som avancerar.

>> Här hittar du all information om VM-slutspelet


Borussia Dortmund - Real Madrid