När man säger att vissa världsdelar har en halv plats i VM så menar man att dem kommer få tävla om denna plats mot ett lag ifrån en annan kontinent. Totalt kommer fyra världsdelar att delta i dessa matcher och där tävla om de två sista platserna i fotbolls VM 2022.


Annons: ⇢ William Hill - Lägg in 200 kr - Få ett freebet värt 100 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Lagen kommer att mötas två gånger, på hemma- och bortaplan i ett så kallat play-off. Den totala poängen i dessa dubbelmöten avgör vilka två lag som tar hem de sista biljetterna till VM. Skulle lagen ha gjort lika många mål är det laget med flest bortamål som vinner.

Matcherna i det interkontinentala kvalet är planerade att äga rum i juni 2022. Innan dess kommer det att ske en lottning som avgör vilka lag ställs mot varandra.

Dessa lag får spela i interkontinentala playoffen

Det är lag ifrån Asien, Nord- & Centralamerika, Sydamerika och Oceanien som kommer att göra upp i den interkontinentala playoffen.

Asiens kandidat blir det lag som vinner en regional playoff mellan de två tredjeplacerade lagen i gruppspelet som spelas under kvalets tredje runda. Utöver denna plats går fyra länder direkt till VM ifrån regionen.

Nord- & Centralamerikas VM-kval avrundas med ett gruppspel, där totalt åtta nationer deltar. Utöver att de tre bästa lagen går direkt till VM kvalificerar sig tabellfyran till det interkontinentala kvalet.

Sydamerikas kval spelas som en rak serie där de fyra bästa lagen går direkt till VM. Laget som hamnar på en femteplats i den stora tabellen får en ny chans i det interkontinentala kvalet.

Oceanien har ingen direktplats till fotbolls VM, utan vinnaren i deras kval går direkt till det interkontinentala kvalet.

Annons: ⇢ 888sport - Få tillbaka 100 kr i cash när du förlorar på ditt första spel!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder