När man säger att vissa världsdelar har en halv plats i VM så menar man att dem kommer få tävla om denna plats mot en annan världsdel. Totalt kommer fyra världsdelar att få spela i dessa matcher och där tävla om de två sista platserna i fotbolls VM 2022.


Annons: ⇢ William Hill - Lägg in 200 kr - Få ett freebet värt 100 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Lagen kommer att mötas två gånger, på hemma- och bortaplan i ett så kallat play-off. Den totala poängen i dessa dubbelmöten avgör vilka två lag som tar hem de sista biljetterna till VM.

Dessa lag får spela i interkontinentala playoffen

Det är lag ifrån Asien, Nord- & Centralamerika, Sydamerika och Oceanien som kommer att göra upp i den interkontinentala playoffen.

Asiens kandidat blir det lag som vinner en regional playoff mellan de två tredjeplacerade lagen i gruppspelet som spelas under kvalets tredje runda. Utöver denna plats går fyra länder direkt till VM ifrån regionen.

Nord- & Centralamerikas VM-kval spelas via två parallella spår, varifrån de tre främsta lagen i spåret för de högst rankade lagen går direkt till VM. Vinnaren i det spåret för de lägre rankade lagen gör upp mot fyran av de bästa lagen om en plats i det interkontinentala kvalet.

Sydamerikas kval spelas som en rak serie där de fyra bästa lagen går direkt till VM. Laget som hamnar på en femteplats i den stora tabellen får en ny chans i det interkontinentala kvalet.

Oceanien har ingen direktplats till fotbolls VM, utan vinnaren i deras kval går direkt till det interkontinentala kvalet.


Annons: ⇢ William Hill - Lägg in 200 kr - Få ett freebet värt 100 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder