Grupp E och Grupp F bjöd på otrolig underhållning under torsdagen. Fyra lag är vidare till åttondelsfinal och fyra lag är utslagna ur VM. Japan, Spanien, Marocko och Kroatien ska spela åttondelsfinal nästa vecka.

Vilken torsdagskväll det bjöds på i Qatar. Först under eftermiddagen sparkades två matcher igång i Grupp F där Marocko mötte Kanada och Kroatien ställdes mot Belgien. Marockanerna stod för en fin insats när man besegrade Kanada med 2-1 och gick upp på sju poäng. Parallellt spelade Kroatien och Belgien oavgjort vilket innebar att kroaterna knep andraplatsen bakom Marocko i Grupp F. Världstvåan på rankingen, Belgien, alltså utslagna ur VM redan i gruppspelet. Belgarnas fyra poäng i gruppen räckte inte till avancemang. Marocko stod för en mindre sensation i och med sin gruppseger.

Senare under kvällen väntade två matcher i Grupp E där Tyskland och Spanien stod som stora favoriter i sina möten med Costa Rica respektive Japan. Båda lagen fick drömstarter på matcherna med tidiga mål men sedan förändrades allt. Costa Rica skakade Tyskland med kvittering och ledningsmål innan Tyskland tog kommandot i matchen igen. Parallellt vände Japan mot Spanien på bara sex minuter vilket fick Tyskland att endast sätta sitt hopp till just Spanien. Trots att Tyskland vann med 4-2 så räckte inte det för avancemang till åttondelsfinal. Japan höll i mot Spanien och vann med 2-1 vilket innebär att Japan toppar Grupp E efter tre omgångar och Spanien slutar tvåa. Japan och Spanien till åttondelsfinal och Tyskland och Costa Rica utslaget. Supersuccé för Japan med gruppseger efter vinster mot just Spanien men även Tyskland i premiären. För tyskarna blev det ett fullbordat fiasko med ett nytt uttåg ur ett VM-gruppspel.

Sluttabell Grupp E

  1. Japan, 6p (+1)
  2. Spanien, 4p (+6)
  3. Tyskland, 4p (+1)
  4. Costa Rica, 3p (-8)

Sluttabell Grupp F

  1. Marocko, 7p
  2. Kroatien, 5p
  3. Belgien, 4p
  4. Kanada, 0p

Nu väntar alltså åttondelsfinaler för Japan, Spanien, Marocko och Kroatien. Gruppettan Japan från Grupp E kommer nu att få möta Kroatien i sin åttondelsfinal, en match som spelas på måndag. Spanien tar i sin tur emot sensationen Marocko på tisdag.

Åttondelsfinal 5:

Måndagen 5 december:

Japan – Kroatien (Al Janoub Stadium)
16:00

Åttondelsfinal 7:

Tisdagen 6 december:

Marocko – Spanien (Education City Stadium)
16:00


Borussia Dortmund - Real Madrid