Oscar Lindgren Ortiz på plats i Ryssland

Hem/Oscar Lindgren Ortiz på plats i Ryssland
Oscar Lindgren Ortiz på plats i Ryssland2021-09-17T14:15:49+02:00
Oscar Lindgren Ortiz
Oscar Lindgren OrtizSportjournalist
Välkomna till ett oändligt stort äventyr, sa Staffan Lindeborg när Sverige och England gick ut på planen i Saitama 2002 inför mötet som slutade 1-1. Jag får den känslan varje gång jag tänker på att VM nu är igång. Den kittlande känslan av att historiska händelser som vi kommer prata om i årtionden framöver kommer utspelas framför våra ögon de kommande veckorna.

Jag är född i Colombia och kom till Sverige när jag var två år gammal. I mitt första VM som jag kommer ihåg var både Sverige och Colombia med. Andrés Escobar gjorde självmål på the Rose Bowl och några veckor senare nickade Kennet Andersson på samma arena in turneringens sista spelmål när Sverige tog brons. Mina båda länders VM-somrar från 1994 fick minst sagt olika öden. 24 år senare är de tillbaka och spelar VM samtidigt igen för första gången sen dess.

Ni kommer att kunna följa med mig på min VM-resa till Ryssland som startar på söndag kväll när jag flyger till Moskva. Jag hoppas kunna ge er läsare en målande bild av hur det är på ett VM. Med bilder och videoklipp ska jag försöka fånga mästerskapets färger och lägga ut dem här till er så att ni som följer matcherna från tv-soffan även ska kunna leva er med i känslan av att uppleva VM i Ryssland på plats.

2006 var jag på mitt första fotbolls-VM och i Brasilien hade jag en liknande blogg åt en annan aktör. Det här blir mitt tredje VM på plats och jag har även ett EM som utsänd reporter innanför västen. Förutom bloggen här så kommer ni även kunna följa min och min barndomsvän Mattias Karlborgs podcast VM-podden som vi drog igång för två månader sedan. Vi har redan hunnit få med såväl landslagsspelare som mediaprofiler i podden. De flesta avsnitten ägnas åt quizz av gamla matcher och ett inte alltid genomtänkt eller förutbestämt flängande mellan mästerskap, länder och spelare. Minns du vilka forwards som satt på Frankrikes bänk i finalen 1998, vilka som slog straffarna i VM-finalen 2006, vem som är den enda spelaren att ha spelat i tre raka VM-finaler och vad vilket rekord Rafael Márquez tangera i sommar? Svaren på dessa frågor och många andra får du i VM-podden!

Så vem är jag då? Jag har blivit 32 år gammal och började som så många andra på SvenskaFans, en sajt som jag har att tacka för väldigt mycket! Sen fortsatte det via 08 Fotboll och ringar på vattnet efter det. Jag har varit på AIK Play till och från i snart 10 år och även jobbat en del för Fotbollskanalen, både i rörlig och i skriftlig form. På svenska landslagets EM och VM-kvalmatcher och de allsvenska lagens kvalmatcher till Europa League så sköter jag livescore till Uefa.com. Under våren har jag jobbat som reporter på FollowUs AIK för SPORTlib. Podcast var väl egentligen det enda jag inte hade gjort innan vi drog igång själva. Det är fantastiskt kul att få utlopp för något man tycker är så roligt samtidigt som man kan glädja andra.

Välkomna till ett oändligt stort äventyr. Jag hoppas ni kommer njuta av att vara med på resan.

Visa fler inlägg